+386 30 414735 - Slovenija

+371 21 605677 - Travel

današnji čas
DomovO državi

O Sloveniji

Osnovni podatki o Sloveniji
Ključna dejstva o Sloveniji. Ozemlje, etnična sestava, gostota prebivalstva, vere, uradni jeziki, politična ureditev, valuta, dan samostojnosti, OZN, NATO, EU, Evroobmočje, schengensko območje, časovni pas, telefonska koda, internetna domena, oznaka MOK, avtomobilske registrske številke, državni prazniki.
Praktične informacije
Kako priti v Slovenijo, carinski nadzor, delovni čas institucij, javni prevoz v Sloveniji, zdravstvo v Sloveniji, telefon, elektrika, pitna voda in hrana, pomembne telefonske številke v Sloveniji, kontakti veleposlaništev in konzulatov
Zgodovina Slovenije
Zgodovina Slovenije: prazgodovinsko obdobje, območje Slovenije kot del rimskega imperija, naselitev Slovanov v vzhodnih Alpah, Slovenija kot del avstrijskih državnih tvorb, Slovenija v okviru Jugoslavije, samostojna Slovenija
Kultura
Ustvarjanje glasbe v Sloveniji, javne kulturne institucije, slovenska arhitektura
Geografske značilnosti Slovenije
Slovenske Alpe, Kras, apnenčasta planota jugozahodne Slovenije, Primorje, Slovenija, podnebje, rastlinstvo in živalstvo Slovenije
Zemljevid
Zemljevid znamenitosti v Sloveniji. Prikazuje glavne točke.

Slovenija – majhna, vendar čudovita dežela v srcu Evrope. Združuje alpska in sredozemska podnebna območja ter kraška in ravninska območja. Hitrost, s katero se spreminja pokrajina, ko potujete po Sloveniji, nikoli ne neha presenečati. Najprej občudujete morje in trenutek zatem že gore. Povzpnete se na gore, obdani z gostimi gozdovi, spodaj pa se razteza zelena ravnica. S planine vaš pogled seže do globoke rečne soteske. Posebnost te prijetne male države je bližina kontrastov!

V Sloveniji je veliko različnih naravnih spomenikov – v vsakem od podnebnih območij. Slovenija vsebuje tudi veliko arhitekturnih znamenitosti iz različnih obdobij. Če želite začutiti toplino in udobje doma, se morate le sprehoditi po majhnih in prijetnih krajih v Sloveniji.

V Sloveniji se lahko sprehodite po narodnem in krajevnih parkih ali pa okusite svetlobo in opojnost lokalnega sauvignona. Poskusite lahko kruh, pripravljen z lastnimi rokami, odkrijete skrivnosti čebelarstva, pozdravite jutranjo zoro na alpski planoti. V Sloveniji lahko vstopite v svet resnične narave!

Slovenija ponuja svojim gostom neomejene možnosti, da sami izkusijo aktivne in ekstremne oblike oddiha. Je edinstvena država, za obiskovalce zanimiva vse leto. Ponuja različne nastanitve, dejavnosti in uresničevanje raznovrstnih zanimanj.

Slovenci radi in dobro kuhajo. Tukaj lahko uživate v kulinaričnih umetninah znanih slovenskih kuharskih mojstrov, v naslednjem trenutku pa poskusite odlične lokalne jedi, pripravljene po tradicionalnih receptih.

Slovenci so prijazen in skrben narod. Občutili boste in se vedno tudi spominjali gostoljubnosti ter topline te neverjetne dežele, odete v zeleno!

SLOVENTOUR. Raziščimo Slovenijo skupaj!

Naši partnerji